Obszar występowania Sigilariostrobus |
Autor |
Wiadomość |
TPSD kornik
|
Wysłany: 2012-03-05, 21:36 Obszar występowania Sigilariostrobus
|
|
|
Okaz sigilarii z obszarem występowania blizn po Sigilariostrobus -lewa strona okazu.GZW.
 |
|
|
|
TPSD kornik
|
Wysłany: 2014-01-21, 00:10
|
|
|
W moje niegodne dłonie wpadł tenże okaz Sigilaria mamillaris .Pełna ,troszkę więcej niż lekko spłaszczona sigilarka. Ciągłość wzoru zakłóca ,pięknie widoczny obszar po sigilariostrobusach.
Niewątpliwie piękniejszy okaz w mej kolekcji....o ja niegodny ,niegodny
 |
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D |
|
|
|
TPSD kornik
|
Wysłany: 2015-06-10, 22:53
|
|
|
Okaz wierny tematowi .Tym razem ślady w typomorfie siringodenrona. GZW
 |
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D |
|
|
|
TPSD eszka
|
Wysłany: 2015-06-11, 09:09
|
|
|
Kolega to serca chyba nie ma - tak się chwalić... Tu bursztyn, tu sigilaria, tam jeszcze inny chwast... A jakiś wycieczek objazdowych terenowych to czasem pracownia nie ma w repertuarze? Bo bym się chętnie zapisała na takową |
|
|
|
TPSD kornik
|
Wysłany: 2015-06-11, 22:01
|
|
|
eszka napisał/a: | Kolega to serca chyba nie ma | nie ma .
Nie wiem Czy Koleżanka czytała Regulamin Forum ,w pkt ...nastym ,akapicie.. .ątym napisano o obowiązku (cytuję z pamięci , bo jakoś odszukać nie mogę...pewnie to wina-admina ) min .chwalenia się i zamieszczaniu zdjęć swoich znajdek i zdobyczy.
Repertuar Pracowni jest jak najbardziej szeroki ,tańczymy ,śpiewamy ,odwiedzamy ,szukamy.....no dobrze...ja tylko śpiewam ..nawet ptaki cichną ( zazdrośnicy twierdzą że po prostu uciekają ..ale jak tu wierzyć zazdrośnikom )
Zapisów co prawda nie prowadziliśmy ( nikt po sobie rozczytać nie może) ,ale kto wie co przyszłość przyniesie. |
|
|
|
|